,dzisiaj oprócz pierwszej Ringhia campestris,udało mi się się trafić jeden okaz Eriozona syrphoides
 ,dzisiaj oprócz pierwszej Ringhia campestris,udało mi się się trafić jeden okaz Eriozona syrphoides   .Początkowo myślałem, że to  Arctophila bombiformis  a nawet jak wcześniej napisałem w tym poście E.oestracea-teraz juz po dokładnym obejrzeniu okazu mam pewność(takiej żółtej twarzy i wypasionych czułków to żaden z w/w gatunków nie ma
.Początkowo myślałem, że to  Arctophila bombiformis  a nawet jak wcześniej napisałem w tym poście E.oestracea-teraz juz po dokładnym obejrzeniu okazu mam pewność(takiej żółtej twarzy i wypasionych czułków to żaden z w/w gatunków nie ma  )  .Okaz odłowiłem dokładnie w tym samym miejscu ,gdzie fotografowałem Phasie.Postaram sie dołozyć jakieś fotki,"bydle" w locie wygladało jak fruczak trutniowiec...
 )  .Okaz odłowiłem dokładnie w tym samym miejscu ,gdzie fotografowałem Phasie.Postaram sie dołozyć jakieś fotki,"bydle" w locie wygladało jak fruczak trutniowiec...Pozdrawiam Rafał.
edit :dodaję fotkę ,marna, bo ciemność wokół
 .
 .

)będę dozgonnie wdzięczny
 )będę dozgonnie wdzięczny   ,jestem pewien że Temnostoma apiforme też wyciągnę z P.Dulowskiej,teraz po opatrzeniu niejakim, wiem że ten gatunek widziałem wiosną na bzie czarnym w Dulowej,ale zwiał,potem jeździłem na Temnostomy w inne miejsca (cieplejsze) i nie było kiedy się sprawa zająć...
 ,jestem pewien że Temnostoma apiforme też wyciągnę z P.Dulowskiej,teraz po opatrzeniu niejakim, wiem że ten gatunek widziałem wiosną na bzie czarnym w Dulowej,ale zwiał,potem jeździłem na Temnostomy w inne miejsca (cieplejsze) i nie było kiedy się sprawa zająć...