Dzięki Łukasz!Na razie mam ściągnięte z rozpinadeł te dwa(?) gatunki ,więc mogę przy nich przysiąść ,spróbuję też zasięgnąć opinii na diptera info.Co do tego owłosienia oczu to gdzie ono ma się znajdować ?Na gałkach czy obok ? I jeszcze raz zapytam :czy ten rodzaj jest w kluczu Bańkowskiej ,a jeśli tak to pod jakimi synonimami?Zrobię wkrótce zdjęcia pozostałych okazów, to może trochę zawęzimy krąg poszukiwań .Wiesz zapewne, że ja lubie takie zagadki ,więc jeśli potrzebne są jakieś zbliżenia to jest to do zrobienia-moze dzieki temu innym pójdzie łatwiej.Moja ciekawość wynika tylko z faktu że kiedyś pewnie poproszę cię o pomoc w opublikowaniu tych materiałów ,wiec trochę roboty będzie z głowy...Podoba mi sie Wasz(Twój i Roberta)projekt ,bo praktycznie nie ma polskiej literatury dotyczącej tematu ,że o "normalnych" fotkach nie wspomnę.Tak czy inaczej macie mój support,wiec jeśli będziecie potrzebować jakichś fotek na stronę możecie na mnie liczyć.
A,przy okazji jeśli kręciłbyś się gdzieś w okolicy to daj znać ,zapraszam do siebie ,a po terenie możemy się trochę pokręcić moim "bolidem" .Planuję też w tym roku parę wycieczek na P.Błędowską ,więc jeśli byłaby chęć to zapraszam .
pozdrawiam Rafał.
..ale sie rozpisałem